0
Your Cart

Gratis verzending - Betaal met iDeal of in 3 termijnen - Snelle levering


0
Your Cart

Zelf auto wassen

zelf auto wassen

De liefde en verzorging die jij je auto biedt kan niemand anders bieden, toch? Zelf auto wassen is het beste wat er bestaat. Je weet waar de pijnpunten liggen van de auto, waar je even extra bij langs moet om oneffenheden weg te werken en jij weet als geen ander welke producten werken.

Heb je een mooie, prettige of unieke auto dan wil je deze graag strak houden. Ze zeggen nog wel eens dat wasstraten de nodige ‘swirls’ achter kan laten op de auto en dat wil je natuurlijk niet. Zelf auto wassen kan daarentegen ook een stukje goedkoper zijn. Klopt, de voorinvestering liegt er niet om (denk hierbij aan emmers, grid guards, wassponsen, droog materiaal en niet te ontbreken een wax om de auto glanzend en beschermd achter te laten) maar je koopt er een hoop plezier en goede verzorging voor de auto mee terug.

zelf auto wassen

Stappen om je auto mooi te krijgen

Er zijn meerdere stappen die je kan volgens tijdens het auto wassen. Deze stappen worden door iedereen anders gebruikt of geïnterpreteerd maar de basis volgorde hebben wij hieronder opgesomd.

Hoe auto wassen

  1. Maak de auto eerst stofvrij door met water (hogedruk reiniger of tuinslang) over de auto te gaan. Zorg dat je regelmatig heen en weer gaat en blijf niet hangen op een plek. Dit voorkomt beschadigingen op het lak. Zorg dat je je focust op de stevigste troep. De rest komt vanzelf.
  2. De twee emmer methode komt hierna. Wat is dit? Je hebt 1 emmer staan voor de eerste ‘rinse’ van de spons en vervolgens dompel je deze in je tweede schone wateremmer. Vergeet niet shampoo in beide emmers te doen.
  3. Mocht je een foam gun hebben dan kan je je auto in foamen met dikke zeep. Dit trekt hardnekkig vuil los. Heb je dit niet dan is er absoluut geen man over boord. Het vergt dan iets meer concentratie tijdens de volgende stappen.
  4. Druk je spons in de emmer met shampoo en begin zelf auto wassen vervolgens bij de eerste stijl. Doe de velgen altijd met een aparte spons en probeer deze als eerste te doen. De prettigste methode is om per auto element te poetsen, je begint bijvoorbeeld met de motorkap om vervolgens door te gaan naar het raam, dak, passagier deur, etc. Tip: bedenk altijd wat jij zelf een prettige volgorde vindt.
  5. De belangrijkste tip die we iedereen mee willen geven is, werk altijd van boven naar beneden en poets altijd met de panelen mee. Ga geen rondjes draaien maar maak lange bewegingen met de auto mee (hoe de wind er ook langs zal gaan). De onderste rand van de auto heeft altijd het meeste troep te pakken. Pak de onderste 20 cm van de auto als laatste mee.
  6. Ben je al op de helft en is het zonnetje aanwezig? Probeer de auto dan alvast af te spoelen. Zo voorkom je dat de sop in de auto ‘brandt’. Geen zorgen, met PH neutrale sop is de nood niet hoog.
  7. Is de auto volledig in het sop doordrenkt en heb je het vuil eraf gepoetst? Dan kan de tuinslang of hoge druk weer gebruikt worden om het af te spoelen.
  8. Wil je een mooie beschermlaag erover? De meeste car shampoos zijn voorzien van een wax component maar een extra spay met wax over de auto is geen verkeerd idee. Spray die over de auto en spoel daarna met de zachtste stand van de tuinslang of hoge druk reiniger.
  9. Tot slot ga je de auto drogen. Dit kan met de BANGER auto droger. Hiermee heb je je auto werkelijk altijd krasvrij en razendsnel droog. De auto kan ook gedroogd worden middels een microvezel droogdoek. Hierbij is het belangrijk dat de doek stofvrij, schoon en efficient gebruikt wordt. Zo voorkom je krassen op je auto.
  10. Ga de auto nog even bij langs en werk nog bij met een (droge) poetsdoek waar nodig.

Zoals het gezegde ‘een kind kan de was doen’ luidt, geldt dit inmiddels ook voor zelf auto wassen. Het is kinderlijk eenvoudig maar het vergt wel de juiste discipline en focus. Zorg dat je structuur aanbrengt in je productgebruik en een vast stappenplan gebruikt om de auto bij langs te gaan. Zo vergeet je niks en ben je verzekerd van een glanzende en goed verzorgde auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.