0
Your Cart

Gratis verzending - Betaal met iDeal of in 3 termijnen - Snelle levering


0
Your Cart

Polijstmachine auto

polijstmachine auto

Met een polijstmachine auto’s netjes maken gebeurt dagelijks door zowel professionals als amateur of hobby detailers. Een polijstmachine gebruiken op je auto is niet lastig maar het vergt wel enige precisie en voorbereiding.

Hoe auto polijsten

Laten we beginnen met de voorbereiding, wat heb je allemaal nodig?

  • Een lak meter (niet verplicht, wel verstandig)
  • Auto klei
  • Eenvoudig te verwijderen afplaktape
  • Polijstapparaat met pads
  • Polijstmiddel
  • Microvezel doek

Om te beginnen is het aan te raden om de lakdikte van je auto te bepalen. Heeft de auto nog voldoende lak om overheen te polijsten of niet. Sommige, vaak oudere auto’s, kunnen één laklaag hebben. Dit betekent dat wanneer je gaat polijsten je snel op de onderlaag zit en dus de kans hebt om je auto z’n lak af te polijsten. Dit zou enorm zonde zijn dus let hier goed op.

polijstmachine auto

Nadat je de lakdikte hebt bepaald ga je de auto wassen en volledig vrij maken van vuiligheid en stof. Ga er niet met waxproduct overheen. Dit voorkomt dat je meerdere lagen moet wegpoetsen. Wanneer de auto schoon is kan je beginnen met je auto kleien. Hiermee zorg je ervoor dat de ondergrond volledig vrij wordt gemaakt van oneffenheden en vastzittend troep. Denk hierbij aan ingebrande vliegen of vogelpoep wat net iets te lang op de motorkap heeft gelegen. Met klei zorg je ervoor dat de ondergrond helemaal glad wordt zodat de polijstmachine auto‘s goed kan aanpakken.

Wanneer de auto helemaal bewerkt is en droog dan is het advies om de stijlen van de auto (de rubberen of chromen delen om de raamlijsten) af te plakken zodat het polijstmiddel niet hecht aan de lijsten. Hiermee voorkom je verkleuring wat veroorzaakt kan worden door het product én polijstapparaat.

Polijstmachine auto in gebruik

Goed, je voorbereiding is zoals je het hebben wilt. Dan ben je nu klaar voor het echte polijstwerk! Begin altijd met de applicator in te deppen met polijstmiddel. Begin met voorzichtige en rustige rotaties en blijf niet te lang hangen op één plek. Hiermee voorkom je dat je door de lak heen brandt. Maak lange bewegingen en ga gericht te werk. Probeer per paneel of zelfs per deel van elk paneel te werken. Zo houd je het overzicht en krijg je het beste resultaat.

Ben je klaar met één deel? Poets met een microvezel doek je gepolijste deel na om het glans te geven. Kijk eens met wat licht (gebruik je telefoon flash) of de krasjes weg zijn.  Laat je polijstmachine automatisch poetsen en ga zelf niet te veel tegendruk uitoefenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.